Natuurpunt Nete en Aa viert op zondag 25 september de opening van de heropgebouwde Kempense schapenstal in Vorselaar.

De 18de eeuwse stal staat in het unieke decor van het natuurgebied Schupleer en zal dienst doen als schaapskooi en  als educatieve ruimte voor scholen, verenigingen, toeristen en natuurliefhebbers.  

Het project werd mogelijk dankzij de steun van o.m  Leader Regio Midden-Kempen en Toerisme Vlaanderen, en de inzet van tientallen vrijwilligers. 

Ook de leerlingen houtbewerking van het Atheneum De Vesten in Herentals werkten mee aan het project.

De opening van de schapenstal is ook een feest voor het grote publiek. Vanaf 13u is  het hele gezin welkom. Er zijn  natuurwandelingen, volksmuziek en jachthoornoptredens,  schapendrijven en oude ambachten, projectie van beelden uit de oude doos, een tentoonstelling over de geologie van  het Schupleer, demonstratie van visonderzoek in de Aa  én uiteraard een café met drank en pannenkoeken. Voor de kinderen is er een speciale zoektocht , een grimestand en een schat van een aaischaapje.

Speciale aandacht gaat ook naar de voorstelling van het LIFE- Project Kleine Nete dat begin dit jaar van start ging in het Schupleer.

De komende 5 jaar  worden in het kader van dat project  waardevolle en Europees beschermde  natuurwaarden  hersteld . Men kan op het terrein kennis maken met de eerste realisaties.

Foto's archief Nnieuws van 13/1/2011  : De leerlingen houtbewerking van het Atheneum De Vesten in Herentals werkten mee aan het project.